Risguide

Søger du mæthedsfornemmelse er risretter kilden, og ikke at glemme en god smagsoplevelse. Du kan kombinere risene med mange forskellige grønsager og kød samt krydderier. Er du til de mere tunge retter med ris, så er der dømt risotto med smør, ost og kraftig bouillon. En lækker rissalat er også et lækkert, serveres som tilbehør eller alene som hovedret.

 

Verdens ældste afgrøde? Ris en af dem. Den har været dyrket i mindst 7.000 år. Ris dyrkes i det meste af verden, i lande som Europa, Italien, Frankrig.

RIS INFO

Basmati ris

Brune ris

Grødris

Japanske ris

Jasmin ris

Risottoris

Røde ris

Hvide ris

Sorte ris 

Varianter af ris

Der findes virkelig rigtig mange varianter af ris. Her beskrives de typer, der er almindelige i de Danske køkkener. Generelt har ris et højt indhold af kulhydrater og et lavt fedtindhold. Riskorn har flere hinder, der indeholder meget af risens mineraler, vitaminer og fibre. I nogle ristyper er alle hinder fjernet, derfor er næringsværdien ringere. Så jo mere vild en ris er jo flere Vitaminer og fibre er der i dem.

Færdigretter

  1. Hjemmelavet frikadeller
    Hjemmelavet Frikadeller løsfrossen
    45,00 kr pr. kasse